DHL wereldwijd grootste logistiek dienstverlener

Bron: Logistiek

DHL supply chain & global forwarding is met 2,6 miljard omzet de grootste 3Pl dienstverlener van de wereld.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Amerikaanse consultancy bureau Armstrong & Associates die de lijsten Top 50 U.S. & Global 3PL uitbrengt.

De top-10 van de lijst Top 50 Global 3PLs ziet er als volgt uit:
DHL supply chain & global forwarding – 2,6 mrd dollar
Kuehne + Nagel – 2,0 mrd dollar
Nippon Express – 1,7 mrd dollar
DB Schenker – 1,7 mrd dollar
C.H. Robinson – 1,3 mrd dollar
DSV – 1 mrd dollar
XPO Logistics – 0,9 mrd dollar
Sinotrans – 0,7 mrd dollar
Geodis – 0,68 mrd dollar
UPS supply chain solutions – 0,68 mrd dollar

De ranking van de lijst is op basis van wereldwijde omzet. In Nederland is DHL ook sinds jaar en dag de grootste logistiek dienstverlener in onze eigen lijst: De Top 100 Logistiek Dienstverleners die in samenwerking met Buck Consultants International ieder jaar tot stand komt.
De posities 2 en 3 verschillen met de wereldwijde lijst van Armstrong. In Nederland staat DB Schenker op 2 en Kuehne + Nagel op 3.

Amerika’s grootste 3PLs
Armstrong publiceert ook een lijst met Amerika’s grootste logistiek dienstverleners. Daar prijkt C.H. Robinson bovenaan, gevolgd door XPO Logistics (2) en UPS SCS (3).

Analyse Top 50 Global 3PLs
De trend van fusies en overnames gaat onverminderd door. Ook geldinjecties van beleggers en private enquity fondsen zien we veel. Dat zegt Evan Armstrong, president van Armstrong & Associates in een analyse over de lijst. Kapitaalinjecties helpen 3PLs met uitbreiding over de grenzen heen en het bieden van geïntegreerde diensten. Organisch groeien is er niet bij. Het doen van acquisities is de enige manier om plekken te winnen in de lijst van Armstrong.

‘Adapt or die’
Verder geldt ‘adapt or die’ als het gaat om het omarmen van omni channel fulfilment en disruptieve technologieen zoals drones, 3D printing, Internet of Things, autonoom rijden en robotisering. “Het is pijnlijk duidelijk dat 3PLs voortdurend moeten evolueren om te kunnen anticiperen op de vraag van verladers.”

Eerste publicatie door Annemiek Jorritsma op 6 jun 2017
Laatste update: 6 jun 2017

Contact

STICHTING LOGISTIEK MANAGER VAN HET JAAR

Postbus 934
2900 AX Capelle a/d IJssel
010 - 442 52 95

Logistic Captains Club